Microsoft maakt ook Windows 10 Pro gratis

Gebruikers van Windows 7 Pro en Windows 8/8.1 Pro, zoals mkb bedrijven, krijgen de kans om in het eerste jaar gratis te upgraden naar Windows 10 Pro.

Het besturingssysteem van Microsoft kent normaal gesproken drie versies, een consumentenversie, een Pro-versie en een Enterprise-versie. Dit is ook het geval bij Windows 10. Windows heeft bekend gemaakt dat niet alleen de consumentenversie van Windows een gratis update naar Windows 10 zal krijgen, maar dat dit ook geldt voor de Pro-versie. Voor de Enterprise-versie zal gewoon moeten worden betaald. Bovendien wordt een Windows device dat is geüpgraded naar Windows 10 vanaf dat punt actueel gehouden via Windows Update. Ook dit is gratis.

Long Term Servicing branches

In zijn blog brengt Alkove nog meer nieuws naar voren over de bedrijfsversie van Windows 10. Zo worden er ‘Long Term Servicing branches’ aangeboden aan klanten die behoefte hebben aan meer controle in de manier waarop updates worden aangeboden en op welk moment de update plaatsvindt. Op deze Long Term Servicing branches wordt meer flexibiliteit geboden via Windows Server Update Services (WSUS) waarmee klanten volledige controle over de interne verdeling van updates hebben met bestaande beheeroplossingen zoals System Center Configuration Manager.