Grote diefstal klantgegevens Morgan Stanley

Grote diefstal klantgegevens Morgan Stanley.

De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft een werknemer ontslagen na de vermeende diefstal van de gegevens van circa 350.000 vermogende klanten, ofwel 10 procent van het totaal bij het financiële concern. Dat maakte Morgan Stanley maandag bekend.

Het gaat om informatie zoals namen en woonplaatsen van klanten van de vermogensbeheerdivisie van de bank. Een deel van de gestolen informatie was op het internet gezet, aldus Morgan Stanley. Er zou geen financiële schade door de klanten zijn geleden als gevolg van de diefstal.

De niet nader genoemde werknemer werd vorige week ontslagen en er is aangifte gedaan door Morgan Stanley bij de autoriteiten. De federale opsporingsdienst FBI zou de zaak inmiddels onderzoeken.